Site logo
By July 3, 2023 Education

Truckkort- Utbildning

 

Välkommen till oss till såväl företag som privatperson till våra truckutbildningar. Truckkort A och B

Det verkar som att du är intresserad av vår utbildning för truckförare och de olika utbildnings alternativen som erbjuds. Jag förstår att det är ytterst viktigt att förare har nödvändiga teoretiska och praktiska kunskaper för att köra truck säkert och minska skador.

För att bli en kompetent truckförare måste man genomgå utbildning enligt riktlinjerna TLP10 som arbetsmarknadens parter har fastställt. Denna utbildning ger föraren kunskaper om truckens funktioner och säkerhetsregler, samt om trafik- och körregler samt lokala förarinstruktioner.

A-utbildningen: är inriktad på ledstaplare, låglyftande åktruckar och mindre dragtruckar. Den täcker de viktiga aspekterna som en förare behöver känna till för att hantera dessa typer av truckar på ett säkert sätt.

B-utbildningen inkluderar motviktstruckar, skjutstativtruckar, plocktruckar och trucktyperna som omfattas av A-utbildningen. Detta innebär att förare som vill hantera dessa typer av truckar också måste genomgå denna utbildning för att ha nödvändiga kunskaper samt färdigheter

Kravet på utbildning gäller inte bara för heltids förare utan även för de tillfälliga förarna, till exempel sommarvikarier. Detta är viktigt eftersom outbildade tillfälliga förare står för en stor del av olyckorna som inträffar.

Sammanfattningsvis är utbildningen en nödvändighet för alla som kör truckar i sitt arbete för att säkerställa att de har rätt kunskap och färdigheter för att undvika skador och olyckor. Genom att följa de fastställda riktlinjerna och genomgå den dokumenterade teoretiska och praktiska utbildningen enligt TLP10 kan föraren förbättra sin kompetens och säkerhet vid truckkörning.

 

Erbjudande just nu. Pris:  1850kr

längd:3-5 dagar

Ord. pris: 2500 kr

Leave a Comment

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Cart

Companies

Share